sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Väggmålning i "Damast"



Trots att det är svårt att lämna det roliga trädgårdsarbetet för att gå in och målat har vi nu skärpt oss och målat hela stug-delen av torpet ett varv. Det som förut var ett mörkt och litet smådystert rum får liv i sig när panelen på väggarna blir vackert damastvit. Bara golvet ännu blir utbytt och den övre delen av väggarna tapetserad så kommer skillnaden säkert att vara rätt så stor.
Lägg märke till taket på bilderna, det är så fint och samtidigt det första jag såg när jag kom in i rummet (förutom den fula lädersoffan som gick i bitar när man rörde vid den). Vår gubbe har satt ned massvis med tid på att göra taket vackert - och det är det också. Nu hoppas jag bara att det räcker med att måla allt annat i ljusa nyanser så att vi inte behöver måla det. Steg 1 vore då att måla ytorna mellan balkarna medan steg 2, att måla hela taket, får vara en nödlösning.
Kriget mot park- och jättesliden fortsatte i dag genom att det största beståndet täcktes. Det har tagit upp cirka 14 kvadratmeter mark och den 250 liter mylla som vi köpte att täcka in markväven räckte inte till. Köpte också ängsblommor som jag sådde på de två största bestånden men måste köpa en påse till. Man blir förvånad över hur mycket det går åt. Om det misslyckas så har vi kastat bort en hel del pengar på mylla och frön. Tur i varje fall att väven var billig. Om allt går fel finns det i varje fall kvar litet liv på det förut så döda området.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti