sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Skötteruds gård och Hoverud




På Skötteruds gård i Mellerud är det verkligen hemtrevligt på ett udda sätt. Mitt på gården står en totempåle, zebrorna skriar i kapp med åsnorna och påfåglarnas ljud ekar över lantgården. Krisu vaknar varje morgon vid sextiden av tuppen men jag sover som en stock - skönt efter en irriterande insomniaperiod före resan. Webbadressen dit är www.skotterud.se.
Det är mysigt här och rummet påminner om livet i vilda västern, med omålade väggar och möblemang som är ihopskrapat av begagnade möbler. Bekant och hemtamt alltså.
I dag har vi rest i barndomens fotspår och besökt Hoverud där det finns en akvedukt och imponerade höjdskillnader. Efter det var det dags för herrgårdsbesök och riktigt rofyllt att njuta av det praktfulla trädgården till Baldersnäs herrgård. Om man ännu hade flyttat påfåglarna och deras skrik dit hade illusionen om en engelsk herrgård varit total. Njöt gjorde man ändå men det gör man också här på Skötterud.
I morgon blir det en norsk visit när vi kör över till Halden för att ta del av Fredrikstens fästning. För Nenne och Krisu blir det första gången i Norge så det är litet kul. Vi skall också till Strömstad vilket jag ser fram emot. Den idylliska västkuststaden hör till de saker som verkligen imponerade på mig som liten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti