lauantai 26. kesäkuuta 2010

Midsommar med eld och paj



Efter en harmonisk midsommarafton med skärgårdslugn och midsommareld har aftonen gått över till dag. Då det eldades satt vi och filosoferade om vad som fanns i brasan, en gammal köksgarderob som fått ge med sig för en köksrenovering, en bänk och en hel del bråte som spolats upp på stranden under våren och vinterns stormar.
Eftersom det nästan var vindstilla fick elden brinna ut och av det som brann finns det ett tunt lager av aska kvar. Upp brann allt brännbart skräp som samlats under året som gått.
Midsommardagen har visat sig, trots en del pessimistiska prognoser, vara en äkta sommardag med solsken och värme. Vi firade den tillsammans med våra sommargrannar med mormors rabarbersmulpaj och vaniljsås.
Hundarna (våra och grannens) har under de här två dagarna fått gå igenom en sträng skola i att umgås med varandra utan att skälla och morra högljutt. Tror att jag äntligen börjar nå fram till dem men, ack, en hunds minne är mer än kort. Nästa gång våra små rackare och grannhunden möts räknar jag med att all den lärdom är som bortblåst igen. :o)
Nu önskar jag bara att alla unga (och äldre) som är därute någonstans skall ha en trygg och rolig midsommar!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti