keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Home Sweet Home


Hemma igen! Det känns alltid lika skönt att komma hem trots att man har haft hur trevligt som helst på en resa. Redan då båten närmar sig Helsingfors möts man av en våg av sentimental fosterlandskärlek.
Men det är väl bra. Tänk hur hemskt det skulle vara att vara vara helt bedrövad vid hemkomsten. Det är ju i varje fall i hemmet som livet skall levas och inte under en härlig men ack så kort semester.
Det var roligt att se hundarna igen. De har varit hos bekanta som säkert har haft det fullt upp med våra små raringar... (tack, tack). Borde kanske hitta en mera sanningsenlig beskrivning på dem, men åtminstone så här efter en veckans frånvaro så känns det fint att se dem åter.
Bifogar en bild av Borgå som får presentera känslorna av att vara hemma. Kom att tänka på berättelsen om kvinnan som varit på semesterresa då kyrkans tak brann. När man kör in i stan så kastar man reflexmässigt en blick på kyrkan och gamla stan. Synen är vacker och bekräftar att man är i Borgå. Det gjorde också kvinnan men eftersom kyrkans tak brann upp under hennes resa i maj 2006 så återstod endast väggarna och innandömet. Synen av den taklösa kyrkan lär ha fått henne så skrämd att hon höll på att köra av bron. Vet faktiskt inte om storyn är sann men kan mycket väl tänka mig att man skulle ha blivit rejält chockad om man gått miste om nyheten. Trots att det "endast" var taket som brann verkade det som om hela kyrkan var borta. Fint att restaureringen är klar i varje fall.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti