keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Ljust på mörk mur



I dag har vi åter jobbat på så att svetten strittat och det roligaste är att det blev resultat. På den yttre sidan har jag målat färdigt dörrarna. Den ena gick nästan helt att måla med den behändiga rullen så var i sjunde himlen medan den susade fram över dörren.
Krisu har varit flitig. Han har både lagt skiva och kaklat hörnet där spisen kommer. Det är längst till höger i kökshörnan när man ser på den gamla bilden. Vi hade en sådan enorm tur att de kakel vi köpt, 20x40 cm passade precis på väggen så vi slapp besväret att kapa dem. I vintras så hittade vi två lådor av det ljusgråa kaklet på K-rauta och nu satt det som hand i handske på väggen.
Det roliga var att vi hade allt annat med utom spatlar för att jämna och breda ut fästmassan under kaklet med. När Krisu gick ut i lidret hittade han de verktyg som vår farbror använt då det senast kaklats i huset:o)
Den mörka brandmuren lägger en sordin över rummet och suger åt sig allt ljus. Nästa projekt är att rappa/slamma den och måla den vit. Det blir intressant att se vilken skillnad det kan åstadkomma. Tror åtminstone att det kommer att betyda mycket för stämningen i hela stugan. Det som var modernt och stiligt i början av 80-talet har tyvärr tappat sin glans under årens gång.
På bilden syns till höger i bagrunden en del av kammaren. Bredden på den är nästan tre meter och skickar några tacksamma tankar till vår farbror för att han byggde till.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti