maanantai 19. heinäkuuta 2010

It's a New Dawn


Kunde inte låta bli att köpa en New dawn-ros när vi gjorde en visit till Lovisa trädgårdscenter. Där fanns ett exemplar kvar. Blommorna hade tappat sin varma färg och var nästan vita men annars såg det livskraftigt ut. Knoppen på bilden är egentligen mer aprikosfärgad än bilden berättar. Den är tagen i kvällsol så... Rosen skall pryda porten - som inte ännu är på plats - och få klättra upp längs ett snyggt stöd - som inte ännu är köpt...
Krisu utropade förskräkt "det är ju en klätterväxt!, när han såg den lilla lappen som följde med rosen. På den var rosen kolossal och kan föreställa mig att bilden är tagen någonstans i centraleuropa. Men vem vet, kanske vår new dawn också blir sådär stor och fullkomligt faller över besökarna någon gång i framtiden.

Som jag befarade var det torrt i trädgården på torpet, och växterna på jordkällaren och några andra såg mycket medfarna ut. Får hoppas att förstahjälpsvattnandet hjälpte. Min norska brudspirea på södra sidan av huset har farit illa av torkan och gav den speciellt mycket vatten. Örtagården mår däremot bra, plantorna har skydd av stora rabarberblad och har dessutom vår speciella bevattning, så ingen nöd där inte. Roligt att det fungerar!

Gick på kvällen ut på en promenad med hundarna. Det var litet svalare med fukt i luften. När vi var på väg hemåt började det sakta regna. Det var så skönt att känna de tunga regndropparna på huden och vi hade ingen brådska hem. Jag tror att hundarna också njöt av regnet och den speciella doft som uppstod då fukten nådde den torra marken. Hoppas bara att det också regnade i Strömfors. Kollade på internet och där visade en vädersajt att molnet täckte hela Östnyland. Håller alltså tummarna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti