lauantai 10. heinäkuuta 2010

Grytor fyllda med blommorPå sommarstugan har min mamma alltid haft en stor gryta fylld med annasögon och prydd med glaset från ett gammalt flöte. Eftersom det på torpet finns en liknande gryta kunde jag inte låta bli att göra detsamma d.v.s. fylla den med blommor, annasögon. Valde den sorten eftersom den tål torka och inte kräver varje dag vatten. Det är ganska lämpligt under en sådan värmebölja som vi har nu.
Min gryta på torpet får vara en liten hälsning till föräldrarnas sommarstuga. Den är något bekant samtidigt som jag satte den rostiga kungakronan från Strömstad i den istället för en glasboll. Nåt eget måste man ju lägga till för att skapa något personligt.
Har varit ute i skären för att svalka av oss. Måste nog medge att trots att där var litet svalare var där hett. Det är ovanligt så långt utskärs men ser med fasa fram emot nästa vecka. Enligt prognoserna skall det bli ännu varmare. Vi som vill jobba men det kan vara svårt om luften står stilla i hettan. Får se om vi måste ta vår tillflykt ut i skärgården?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti