maanantai 20. syyskuuta 2010

Var det ljus!



Gårdagen gick i Strömforstecken och kom hem, trött men lycklig. Det nya golvet är så fint och förändrar hela stugan till en ljus härlig plats. Samtidigt som vi for dit tog vi med stora möbler så som skåpet så att vi får utrymme här hemma i lidret till annat.

Krisu och hans pappa har gjort ett fint jobb men var i lördags litet sur på min kära. Efter att hans far farit hem tyckte han att han skulle ta sig en titt på den gamla bastuugnen av gjutjärn. Den var fastgjuten i betonggolvet och han hade redan länge försökt få bort den. Han hade tagit med sig en rejäl kofot och började jobbet ensam. Det lyckades och efter det ansåg han att ugnen måste ut, så han släpade ut den. Sen såg han hur fult golvet där den varit var ojämt och fult så han gjorde en ram och blandade till den sista av betongen och började gjuta...
När han kom hem var han helt färdig och hade ont i ryggen. Han möttes förstås av hustrulikt ogillande, man måste ta vara på sig själv och inte slita ut kroppen trots att man är duktig!

Nåja, var inte särskilt sur länge och desto gladare när jag såg golvet. Mina föräldrar var med i går och det var roligt att kunna börja mäta gardinlängder. Samtidigt så ger det ju en bild av hur det kommer att se ut! Har fått fina bomullssatingardiner av min kusin M som blev över när hon och hennes man renoverade huset - tack. Gardinmodellen på bilden kommer med andra ord att pryda de flesta av fönstrena, placerad så högt uppe längs väggen för att släppa in så mycket ljus som möjligt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti