keskiviikko 3. elokuuta 2011

Avbrytare med stil


Det heter ju att skomakarens barn går utan skor och detsamma gäller nog för torpet. Krisu är starkströmstekniker till yrket och det borde inte vara några större problem att göra elarbetet. Planerat är det också av projektets överarkitekt:o).
Nåja, kanske det ändå ibland är bättre att vänta litet så att man får arbetet rätt gjort. Eftersom han numera är i kontorsteknikbranschen kan han inte det senaste inom bestämmelser om användning av elektrisk utrustning.
Min tanke var nämligen att vi skulle ha gamla strömavbrytare för att inte förstöra interiören med fyrkantiga fula saker. Vi har fått litet avbrytare av vänner. För att komplettera samlingen begav sig Krisu till Borgå Jernhandel. Där fanns en hel förpackning med härliga gamla avbrytare. Krisu var redan på väg att ta fram plånboken när försäljaren sade att man kanske inte får använda dem när man drar in el i ett hus som inte haft det tidigare.
Det stämde, en koll vid försäkringsbolaget visade att det skall vara nya avbrytare för att försäkringen skall vara i kraft. Bummer, alltså!!!
Som tur hittade vi sötnosarna på bilden i en specialaffär och kunde efter skrämselhickan lugna ned oss samt sätta oss i soffan och vänta på att någon skall installera elen:o). Tillverkaren är för övrigt Strömfors works och det passar väl ganska bra just i Strömfors!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti