perjantai 1. lokakuuta 2010

En ledig dag


Hur skönt är det inte med en ledig dag när solen lyser och veckoslutet står inför dörren. Det är som om det goda vädret smittar av sig både på oss människor och på djuren. Hundarna är helt vilda och vill bara ut och springa. Värst är vår gamla dam Nelly 10 år, som trots litet stelhet i ryggen, vill ut och galoppera vilt i hundgården.

Själv håller jag på och laddar upp för veckoslutet och försöker planera allt som skall göras för att få arbetet så effektivt som möjligt. Bilden visar ett viktigt och intressant projekt på torpet som snart kan ta ett steg framåt. Hålen, som ju inte är särskilt snygga, är ventilationshål till en luftvärmepump som har hela enheten på insidan. Det för att undvika skadegörelse när vi inte är där.
Det fina med den är då den är en alltiettversion av en luftvärmepump så kan Krisu installera den i stället för att man måste anlita en specialinstallatör som kräver multum med pengar.
Får se hur mycket ljud den för jämfört med en vanlig pump men eftersom den blir placerad på väggen i tamburen så kommer den ändå inte att störa så mycket. Planen är att det till den skall installeras en manick som man via mobilen kan aktiveras hemifrån vilket skall leda till att det i torpet är en behaglig temperatur när man kommer fram. Det är en verklig lyx. Men eftersom vi inte kommer att ha något värmesystem igång hela tiden så sparar vi nog både energi och pengar under kalla höstar och vårar. Dessutom finns där bade bastu och vedspis som får fungera som värmekällor då vi är där.

Problemet men installeringen har varit hålen. De är 17 centimeter i diameter och vi har inte fått tag på en (hål-)borr med den dimensionen. Femton centimeter lär vara det maximala man kan hitta utan att anlita yrkesmän för att görs det. Nå Krisu brukar inte vara rädd att ta itu med problem och har gjort hålen med hjälp av alla verktyg han hittat. Nu är de äntligen där och och kanske vi snart får upp apparaten på insidan också. Då kan vi äntligen mäta ut hur bred hatthyllan för ytterkäder skall bli och efter det sätta skåpen på plats. Allt hänger med andra ord ihop när det skall rymmas mycket på inte så många kvadratmeter.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti