perjantai 15. lokakuuta 2010

Ett tunt lager snö


Vi är bara i mitten av oktober och det ligger ett tunt lager av snö över bygden. Undrar hur läget är i Strömfors men antar att där ser likadant ut som här i Borgå. Snön har med andra ord täckt mina blommor. Får med andra ord säga adjö åt dem för i år och hoppas på att så många som möjligt överlever vintern och växer upp i vår igen.
Men om jag har lärt mig någonting om den första snön så dröjer det inte så länge innan den har smultit. Fastän har man ju varit med om överraskningar förr också.

Fick nyss min vintergyta färdigplanterad så nu är det den som möter de som kör på vår lilla väg istället för sommargrytan med några vissnade nejlikor. Det känns rätt att ha den på plats när det till och med är snö ute!

Vi han nätt och jämt bli klara med uppvärmningen och bastuugnen innan det blev kallt ute - skönt. Det blir fint att komma dit då man snabbt kan värma upp inomhus. Saknar redan nu känslan att komma in i den varma ombonade stugan. För att inte tala om staketet. Det är kanske inte helt färdigt men det var nog i sista valetet det blev gjort. Ett lås på porten och hundarna kan komma med på Strömforsbesök. Vad de skall bli glada över att kunna röra på sig fritt och galoppera vilt omkring på tomten:o).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti