maanantai 31. toukokuuta 2010

Underbara knoppar i maj



Har alltid älskat våren då naturen vaknar efter sin vintersömn. I år räckte det länge innan snön hade smultit och en irriterande snödriva låg länge på nordsidan av vårt lilla hus. Sedan gick det desto forttare.


Eftersom vi köpte vårt torp på senhösten gick det inte många veckor innan ett tjockt snötäcke lade sig och allt som växte på gården - förutom trädgårdsbambun - förblev ett mysterium.


Under maj månad har vi kunnat njuta av ett hav av knoppar. Först möttes vi av den underbara doft som följer när häggen blommar. Efter det var det dags för plommonträdet, äppelträdet och ett prydnadsäppelträd. Syrenerna har redan små knoppar och och jag väntar på den underbara tid då de blommar.


Har fotograferat torpet från den mest smickrande vinkeln. Än finns det massor att göra och vi har arbetat mycket ute för att få allting att fungera och se litet bättre ut. Snart skall dock elen kopplas och då är det slut på friden. Måste också sätta upp ett hundstängsel så att hundarna kan komma med när vi arbetar.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti